Nyhetsbrev november 2021

 

Styrelsen

Styrelsen 2021/2022 består av:
Lars Trägen (Mittlinjen 7A) – Ordförande
Susanne Frank (Finalgatan 7B) – Vice ordförande
Dan Emmertz (Finalgatan 9) - Ledamot
Peder Tägtström (Mittlinjen 9B) - Ledamot
Eva Hansen (Mittlinjen 7B) - Ledamot

Agneta Rosdahl (Mittlinjen 7A) – Suppleant

Förvaltare och kontaktväg till föreningen

Brf Hemmaplan har numera en förvaltare genom HSB. Förvaltarens uppgift är att hantera i stort sett alla föreningens aktiviteter och frågor. Det är genom förvaltaren som frågor ska komma upp till styrelsen, dvs alla frågor går genom förvaltaren.

Vår förvaltare heter Armina Gunic och nås genom armina.gunic@hsb.se

Miljörummet

Det slängs och ställs saker i föreningens miljörum som inte ska slängas där. Vi vill uppmärksamma alla på att sådant som elektronik, möbler och kemikalier ska slängas/lämnas vid miljöstationerna. Det innebär kostnader för föreningen när sådant som inte ska slängas i miljörummet måste forslas bort.

Obligatorisk ventilationskontroll OVK.

Obligatorisk ventilationskontroll OVK kommer att ske i föreningen. Lägenheter med adress Finalgatan måste genomgå OVK vart tredje år och lägenheter med adress Mittlinjen vart sjätte år. Det kommer att komma ut information till berörda lägenheter och uppgångar med datum och närmare information kring genomförandet.

Klosterbackens samfällighet

Samfällighetsföreningen som äger och har hand om våra gator och gemensamma ytor håller på att diskutera situationen med obehörig trafik på Finalgatan och problem med för tunga och höga fordon på Mittlinjen. Ännu har ingen lösning beslutats men mer information kommer att komma ut framöver rörande åtgärder.

Nytt elavtal

Föreningens elavtal löpte ut under hösten och ett nytt avtal har skrivits på. Eftersom det just nu är mycket högs elpriser i södra Sverige så har ett elavtal med rörligt elpris tecknats under ett år med möjlighet till bindning när priset är lägre. Avtalet gäller grön/förnybar el.

Inglasning av balkonger

Föreningens bygglov för inglasning av balkonger löper ut under våren 2022. Föreningen kommer att försöka förlänga/få nytt bygglov. Mer information kommer att komma under våren 2022. Under våren 2022 kommer också rapportering ske till kommunen av de balkonger som har blivit inglasade och i samband med den rapporteringen kan föreningen behöva kontakta de som glasat in för att få mer detaljerad information.

Hemsidan

Många frågor som kommer till styrelsen rör saker där information finns på föreningens hemsida https://brfhemmaplan.bostadsratterna.se där ni kan logga in som såsom medlemmar.